جسد الهه حسین‌نژاد پیدا شد | قاتل هم دستگیر شد آماده‌باش اورژانس مشهد در روز عرفه با استقرار گسترده تجهیزات و نیرو‌های امدادی (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) ناگفته‌های علی اکبر صالحی از فراز و فرودهای صنعت هسته‌ای ایران؛ قدرت نسل امروز سانتریفیوژ‌ها ۵۰ برابر نمونه اولیه است تاکنون هیچ بیمارى واگیردارى بین زائران حج گزارش نشده است + فیلم یک کشته و ۸ مصدوم بر اثر تصادف در محور قم - اصفهان راه‌اندازی بیمارستان صحرایی عرفات برای خدمت به زائران صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان‌رضوی (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | شهروندان مشهد منتظر بارش‌های رگباری باشند قتل دختر ۸ ساله توسط مادر | قاتل هم خودکشی کرد قتل مرد میانسال توسط ۶ دختر نوجوان چاقوکش در نازی‌آباد فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست: پیگیر شناسایی ضاربان شهید دیده‌بان هستیم معرفی هتل‌های نزدیک دانشگاه اصفهان ضرب و جرح محیط‌بان پناهگاه حیات وحش میاندشت خراسان‌ شمالی پایان عملیات اطفای حریق پارک ملی گلستان (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) دستگیری اعضای شبکه تروریستی داعش در تهران + عکس و فیلم سردار رادان: مراسم سالروز ارتحال امام (ره) در امنیت کامل برگزار شد کاهش ۴۰درصدی بارش‌ها نسبت به سال قبل | خراسان رضوی هم با افت بارش همراه بوده است زمان پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری مشخص شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: خراسان‌رضوی الگویی ملی در حوزه آموزش‌وپرورش است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | کاهش محسوس دما در استان کد بیماری‌های ویژه برای تشکیل پرونده بازنشستگان صعب العلاج حذف شد توضیحات وزیر آموزش و پرورش درخصوص فوق‌العاده خاص و ویژه معلمان مشکل رتبه‌بندی ۱۲۰۰ معلم که در پوشه قرمز قرار داشتند، حل شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) زورگیری با بطری شکسته، پلیس را مجبور به شلیک کرد شهادت یک محیطبان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز در کهگیلویه رمزگشایی از قتل برادر با همدستی مادر! دستگیری قاتل مرد جوان در بیابان‌های جنوب تهران برخورد میکسر بتن با ۳ خودرو و یک ساختمان در سعادت‌آباد تهران حادثه آفرید جزئیات نجات گروگان‌های هندی از چنگ باند آدم‌ربایان خارجی در تهران شلاق و کار در خانه سالمندان، مجازات تعرض به دختر جوان
سرخط خبرها

شیرخشک یارانه‌‌ای، خوراک حیوانات خانگی| واقعیتی بُهت آور درباره علت کمبود شیرخشک

  • کد خبر: ۱۷۸۶۲۱
  • ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۰
شیرخشک یارانه‌‌ای، خوراک حیوانات خانگی| واقعیتی بُهت آور درباره علت کمبود شیرخشک
توزیع غیرهدفمند شیرخشک در سطح شهر باعث شده است که پرورش دهندگان و فروشندگان حیوانات خانگی جزو مصرف کنندگان اصلی شیرخشک باشند. قیمت ارزان شیرخشک باعث شده است، فروشندگان حیوانات خانگی از شیرخشک برای تغذیه حیوانات شان استفاده کنند. در حالی که شیرخشک برای مصرف نوزادان در بازار کمیاب است.

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی درباره وضعیت موجودی و عرضه شیر خشک در داروخانه‌های مشهد در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: در سال ۱۴۰۰، سه میلیون قوطی شیر خشک در مشهد عرضه شده است. این عدد در سال ۱۴۰۱ به سه میلیون و ششصدهزار رسیده است. با این حال کمبود شیرخشک در داروخانه ‎ها، یک حقیقت محرز است.

سید‌علی جعفری نژاد از یک حقیقت عجیب درباره علت کمبود شیرخشک در مشهد پرده برداشت و گفت: دلیل این امر نیز توزیع غیرهدفمند است. شیرخشک نسبت به غذای مخصوص حیوانات خانگی ارزان‌تر است. از این رو فروشندگان حیوانات خانگی به دلیل این تفاوت قیمتی راغب هستند که به جای غذای مخصوص حیوان از شیرخشک استفاده کنند.

ارز ۴۲۰۰ تومانی ترجیحی؛ خوراک سگ و گربه

اردیبهشت ماه امسال بود که دستیار وزیر بهداشت اعلام کرده بود که تولیدکنندگان شیرخشک برای تولید این محصول ارز ترجیحی به نرخ ۴۲۰۰ تومان دریافت می‌کنند و این ارز برای تأمین مواد اولیه به یورو و بر حسب تعداد قوطی تولیدی به تولید کنندگان اختصاص می‌یابد.

پدرام پاک آیین با بیان اینکه میزان تولید شیر خشک در سال ۱۴۰۲ حدود ۷۰ میلیون قوطی خواهد بود، تصریح کرد: تدابیر لازم برای تأمین ارز مورد نیاز این میزان شیر خشک اندیشیده شده و در حال حاضر، همه شرکت‌ها با حداکثر ظرفیت به تولید مشغول اند؛ بنابراین مشکلی از لحاظ کمبود شیر خشک عادی (رگولار) در کشور وجود ندارد.



وی گفت: مواد اولیه شیر خشک موجود در بازار با ارز ۴۲۰۰ تومانی تهیه شده و با توجه به اختلاف قیمت آن در بازار ایران با بازار جهانی، نظارت‌های سازمان غذا و دارو بر زنجیره تأمین هوشمندسازی و تشدید شده است.

از آنجا که واردات خوراک حیوانات خانگی در سال ۱۳۹۹ ممنوع شد و هم اکنون نیز به دلیل کمبود ارز در کشور و تحریم ظالمانه این ممنوعیت وجود دارد. از این رو غذای حیوانات خانگی با ارز آزاد و البته به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود. پس اختلاف قیمت معناداری با شیرخشکی دارد که با ارز یارانه‌ای ۴۲۰۰ تومانی وارد شده است.

شیرخشکی که در عمل با بودجه عمومی تهیه شده و باید خوراک نوزدان شود، اما توسط عده‌ای سودجو خوراک حیواناتی می‌شود که برای سرگرمی خریداری شده اند و عمر محدودی دارند.

اختلاف قیمت ۵۰ درصدی شیرخشک نوزاد با شیرخشک حیوانات

تنها کافی است نگاهی به اختلاف قیمت بین شیر خشک مخصوص انسان با شیرخشک مخصوص حیوانات خانگی بیاندازید تا معما حل شود. شیرخشک مخصوص انسان که بسیار مغذی است و حاوی مواد ارزشمند خوراکی است در بسته‌های ۴۰۰ گرمی و به قیمت ۷۰ هزار تومان در بازار عرضه می‌شود.

اما ارزان‌ترین نوع شیرخشک مخصوص حیوانات خانگی که به هیچ وجه از نظر ارزش غذایی قابل مقایسه با شیرخشک مخصوص نوزاد نیست، در بازار در بسته‌های ۴۰۰ گرمی به قیمت ۱۴۰ هزار تومان عرضه می‌شود. البته این کالا در قیمت‌های بسیار بالا تری نیز وجود دارد. به عنوان مثال شیرخشک ۲۵۰ گرمی مخصوص توله سگ بیفار بیش از ۶۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

بررسی این مسائل نشان می‌دهد که سازمان غذا و دارو به وضوح در این زمینه کم کاری می‌کند. دولت از محل بودجه عمومی برای پرورش نسلی سالم و کودکانی سلامت از جیب مردم هزینه می‌کند. اما عدم اختصاص این یارانه به صورت هدفمند به خانواده‌های دارای نوزاد باعث شده است که در عمل شیرخشک در بازار کم باشد و البته عده‌ای سودجو از این محصول یارانه‌ای برای حیوانات خانگی شان استفاده کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->