احتمال وقوع سیلاب در شمال کشور | امدادگران هلال احمر به وضعیت آماده‌باش درآمدند گیاهان دارویی، قاتل چربی خون بالا شرکت آموزشی پایا تدبیر امید رادمان بیش از دو میلیون نفر-ساعت آموزش برگزار کرد ناکارآمدی در ساختار هزینه‌ها و ضرورت تجمیع منابع بیمه‌ای ۵ درصد اعتبارات بیمه‌های پایه به پیشگیری اختصاص یافت کانون‌های بیابانی خراسان رضوی یکی از منشأ‌های اصلی آلودگی هوا | مهار قطره‌چکانی بیابان‌زدایی روایت نسلی که نشان داده‌اند برای آنچه دوست دارند، از همه تعلقاتشان می‌گذرند | حکایت من و وطن دستگیری شبانه باند موبایل‌قاپی | با دستگیری متهمان؛ قول مردانه پلیس مشهد ۳ ساعته عملی شد ماجرای کیف‌زنی از بانوان در اتوبوس‌های شهری! جنایت خونین در خانه سبز تصادف مرگبار پراید و سمند در اصفهان هفت مصدوم و یک کشته برجای گذاشت ماجرای تیراندازی در اطراف دانشگاه سوهانک تهران چیست؟ کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد را تمدید کرد (۷ آبان ۱۴۰۴) | ادامه ممنوعیت هرگونه فعالیت ورزشی در فضای روباز پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان: از بی‌انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها
سرخط خبرها

شیرخشک یارانه‌‌ای، خوراک حیوانات خانگی| واقعیتی بُهت آور درباره علت کمبود شیرخشک

  • کد خبر: ۱۷۸۶۲۱
  • ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۰
شیرخشک یارانه‌‌ای، خوراک حیوانات خانگی| واقعیتی بُهت آور درباره علت کمبود شیرخشک
توزیع غیرهدفمند شیرخشک در سطح شهر باعث شده است که پرورش دهندگان و فروشندگان حیوانات خانگی جزو مصرف کنندگان اصلی شیرخشک باشند. قیمت ارزان شیرخشک باعث شده است، فروشندگان حیوانات خانگی از شیرخشک برای تغذیه حیوانات شان استفاده کنند. در حالی که شیرخشک برای مصرف نوزادان در بازار کمیاب است.

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی درباره وضعیت موجودی و عرضه شیر خشک در داروخانه‌های مشهد در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: در سال ۱۴۰۰، سه میلیون قوطی شیر خشک در مشهد عرضه شده است. این عدد در سال ۱۴۰۱ به سه میلیون و ششصدهزار رسیده است. با این حال کمبود شیرخشک در داروخانه ‎ها، یک حقیقت محرز است.

سید‌علی جعفری نژاد از یک حقیقت عجیب درباره علت کمبود شیرخشک در مشهد پرده برداشت و گفت: دلیل این امر نیز توزیع غیرهدفمند است. شیرخشک نسبت به غذای مخصوص حیوانات خانگی ارزان‌تر است. از این رو فروشندگان حیوانات خانگی به دلیل این تفاوت قیمتی راغب هستند که به جای غذای مخصوص حیوان از شیرخشک استفاده کنند.

ارز ۴۲۰۰ تومانی ترجیحی؛ خوراک سگ و گربه

اردیبهشت ماه امسال بود که دستیار وزیر بهداشت اعلام کرده بود که تولیدکنندگان شیرخشک برای تولید این محصول ارز ترجیحی به نرخ ۴۲۰۰ تومان دریافت می‌کنند و این ارز برای تأمین مواد اولیه به یورو و بر حسب تعداد قوطی تولیدی به تولید کنندگان اختصاص می‌یابد.

پدرام پاک آیین با بیان اینکه میزان تولید شیر خشک در سال ۱۴۰۲ حدود ۷۰ میلیون قوطی خواهد بود، تصریح کرد: تدابیر لازم برای تأمین ارز مورد نیاز این میزان شیر خشک اندیشیده شده و در حال حاضر، همه شرکت‌ها با حداکثر ظرفیت به تولید مشغول اند؛ بنابراین مشکلی از لحاظ کمبود شیر خشک عادی (رگولار) در کشور وجود ندارد.



وی گفت: مواد اولیه شیر خشک موجود در بازار با ارز ۴۲۰۰ تومانی تهیه شده و با توجه به اختلاف قیمت آن در بازار ایران با بازار جهانی، نظارت‌های سازمان غذا و دارو بر زنجیره تأمین هوشمندسازی و تشدید شده است.

از آنجا که واردات خوراک حیوانات خانگی در سال ۱۳۹۹ ممنوع شد و هم اکنون نیز به دلیل کمبود ارز در کشور و تحریم ظالمانه این ممنوعیت وجود دارد. از این رو غذای حیوانات خانگی با ارز آزاد و البته به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود. پس اختلاف قیمت معناداری با شیرخشکی دارد که با ارز یارانه‌ای ۴۲۰۰ تومانی وارد شده است.

شیرخشکی که در عمل با بودجه عمومی تهیه شده و باید خوراک نوزدان شود، اما توسط عده‌ای سودجو خوراک حیواناتی می‌شود که برای سرگرمی خریداری شده اند و عمر محدودی دارند.

اختلاف قیمت ۵۰ درصدی شیرخشک نوزاد با شیرخشک حیوانات

تنها کافی است نگاهی به اختلاف قیمت بین شیر خشک مخصوص انسان با شیرخشک مخصوص حیوانات خانگی بیاندازید تا معما حل شود. شیرخشک مخصوص انسان که بسیار مغذی است و حاوی مواد ارزشمند خوراکی است در بسته‌های ۴۰۰ گرمی و به قیمت ۷۰ هزار تومان در بازار عرضه می‌شود.

اما ارزان‌ترین نوع شیرخشک مخصوص حیوانات خانگی که به هیچ وجه از نظر ارزش غذایی قابل مقایسه با شیرخشک مخصوص نوزاد نیست، در بازار در بسته‌های ۴۰۰ گرمی به قیمت ۱۴۰ هزار تومان عرضه می‌شود. البته این کالا در قیمت‌های بسیار بالا تری نیز وجود دارد. به عنوان مثال شیرخشک ۲۵۰ گرمی مخصوص توله سگ بیفار بیش از ۶۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

بررسی این مسائل نشان می‌دهد که سازمان غذا و دارو به وضوح در این زمینه کم کاری می‌کند. دولت از محل بودجه عمومی برای پرورش نسلی سالم و کودکانی سلامت از جیب مردم هزینه می‌کند. اما عدم اختصاص این یارانه به صورت هدفمند به خانواده‌های دارای نوزاد باعث شده است که در عمل شیرخشک در بازار کم باشد و البته عده‌ای سودجو از این محصول یارانه‌ای برای حیوانات خانگی شان استفاده کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->